INFORMAȚII GENERALE
ANALIZA DE RISC LA SECURITATEA FIZICĂ constituie fundamentul adoptării măsurilor de securitate a obiectivelor, bunurilor și valorilor prevăzute de lege, transpuse în planul de pază și proiectul sistemului de alarmare (Instrucțiunea nr.9 a MAI, art.1, pct.2)
Scopul evaluării:
- identificarea ameninţărilor și vulnerabilităţilor care pot pune în pericol viaţa, integritatea corporală sau libertatea persoanei ori care pot aduce prejudicii valorilor deţinute în unitate, în scopul determinării impactului şi evaluării riscurilor de securitate, în baza cărora vor fi stabilite măsurile necesare pentru limitarea sau eliminarea acestora, conform reglementărilor în vigoare (Legea nr.333/2003, republicată, H.G. nr.301/2012, modificată cu H.G. nr.1002 / 23.12.2015 şi Instrucţiunea M.A.I. nr.9 / 2013), a Standardelor SR ISO 31000 ŞI SR ISO 31010;
- elaborarea raportului de evaluare, conform HG 301/2012, modificată cu H.G. nr.1002/23.12.2015 pentru implementarea unor măsuri eficiente în scopul asigurării protecției personalului, utilizatorilor și a valorilor pe timpul exercitării profesiei, depozitării sau transportului și descurajării săvârșirii infracțiunilor contra patrimoniului, precum și în scopul acordării sprijinului necesar organelor judiciare în vederea identificării făptuitorilor;
- ANALIZA DE RISC LA SECURITATEA FIZICĂ se materializează prin documentația întocmită în cadrul procesului standardizat de management al riscului, prin care se determină, în mod dinamic, măsurile necesare și aplicabile, pentru încadrarea riscurilor de securitate la niveluri aceptabile (Instrucțiunea nr. 9, a MAI, cap.II, art. 4)
RESPONSABILITATE
- conducătorii unităților, pentru adoptarea măsurilor de asigurare a securității obiectivelor proprii (Instrucțiunea nr. 9, cap.I, art.2, pct. 1, lit.a)
- în vederea îndeplinirii obligațiilor prevăzute în L 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor și protecția persoanelor, cu modificările și completările ulterioare, unitățile prevăzute la cap.I, art. 2, alin. 1 din Lege, denumite în continuare unități indiferent de natura capitalului social, forma de organizare ori asociere, modul de deținere a bunurilor și valorilor, trebuie să adopte măsuri de securitate în formele prevăzute de Lege, completate cu măsuri procedurale (HG 301/2012, cap.I, art.2, pct.1)
Rezultatul detaliat al studiului nostru:
Lista site-urilor ce conțin comentarii:
Portal
Prezență în portalurile cu opinii:
Portal
Numărul de evaluări
Prezență pe social media:
Portal
Numărul de evaluări
Comentarii pe Internet
Lipsă
Mărcile firmei tale
Marcă
Sursă
Mențiuni