Salut!
Mă numesc Dan Cochirlea și din 2012 am început să studiez psihicul uman. Am absolvit Facultatea de Psihologie, am un masterat în Psihologie Clinică și am terminat cursurile unei școli de formare in psihoterapie acumulând un parcurs universitar și postuniversitar de 9 ani.
De mai mulți ani am fost incitat de dinamica interioară a omului. Toate comportamentele noastre (fie ca vorbim de acțiuni ori de gânduri și atitudini) sunt rezultatul interacțiunii emoțiilor, experientelor anterioare și a contextului actual cuscopurilor pe care ni le propunem mai mult sau mai puțin conștient. Viața înseamnă mișcare iar mișcarea are întătdeauna un scop, o țintă și o direcție.
Este uimitor cum fiecare dintre noi știm mai mult decât înțelegem și fără să dăm sama de multe ori ajungem să ne construim cu multă sârguință viata după niște principii de la care nu ne abatem. Aceste „reguli” atât de necesare pentru a ne descurca în lumea complexă în care trăi le-am formulate cu mult timp inainte. Unele datează de pe vremea când nici măcar nu știam să vorbim, acesta fiind motivul pentru care acum ne este greu să le înțelegem. Din fericire nu suntem captivi ai trecutului. Experiențele avute (fericite sau mai puțin fericite) nu ne dictează modul în care suntem dar oferă mediul (contextul) în care ne formăm percepțiile despre noi, ceilalți oameni și viață. Rezultatul? Poate și tu, ca multe alte persoane te regăsesti într-una din situațiile următoare.
a) Vine un moment în viață când te întrebi: Cum fac de ajung mereu în aceeași situație? Cum reușesc să intru în același tipar de relații nesatisfăcătoare, fie ele de cuplu ori de prietenie? Cum de iarăși am dat-o în bară? Surprinderea crește atunci când te gândești că după fiecare experiență de acest fel îți promiți solemn „Am învățat din asta și nu voi mai repeta aceleași greșeli!” si totuși ai ajuns tot acolo.
După surprindere vine deznădejdea. Nu de puține ori ajungem să ne condamnăm, să ne învinovățim și să tragem concluzii despre noi după ce analizăm faptele. Evident concluziile nu sunt dintre cele mai încurajatoare. Alternativa de cele mai multe ori este să căutăm (și în general gîsim) vinovații ajungând să-i privim pe semeni drept dușmani. De la descurajare la depresie rămâne un singur pas.
b) Sau poate simți că totul (ori aproape totul) în viața ta mergea bine, că lucrurile aveau sens, știai ce vrei să faci și aveai încredere în tine, te simțeai stăpân pe tine. Însă apare un eveniment, o situație neobișnuită pentru care nu ai fost pregătit. Unii oamenii o numesc traumă. Ea poate fi asemenea unui cutremur puternic. Apare pe neașteptate, îți zguduie din temelii existența și lasă în urmă „ruine”. Fie că este vorba de un divorț, o condiție medicală, despărțirea de cineva drag care așa cum spunea Vincent van Gogh „a luat trenul mortii spre stele”; toate aceste evenimente neprevăzute (dar cunoscute oamenilor) ne pot îngenunchea. Ajungem să ne simțim neputincioși și lipsiți de o directie și sprijin.
c) Sau simți că deși lucrurile sunt aranjate în viața ta ceva parcă lipsește. Îți dorești să te cunoști mai bine, să descoperi noi perspective și să te dezvolți astfel încât să vezi din nou culorile vibrante ale existenței. Ori peivind în jurul tău îți dorești să eviți situațiile prin care trec unii dintre cei pe care îi cunoști. Vrei să fii un părinte mai bun pentru copilul tău, un partener mai bun, un prieten mai bun, un om mai bun.
Eu am găsit o soluție la situațiile menționate în psihoterapie. Și pentru tine aceastapoate fi unul dintre răspunsurile pe care le cauți.
Sunt paihoterapeut adlerian acreditat de Colegiul Psihologilor din România, membru al Asociației de Psihoterapie Alderiană din România și pot fi alături de tine în etapa de viata în care te afli. Vom discuta despre tine, despre viata ta, despre îngrijorările, bucuriile și suferințele tale. Împreună vom redescoperi resursele pe care le ai și modul cel mai util de a le utiliza eămânându-ți totodată fidel ție.
În funcție de programul și locul în care te afli putem colabora întâlnidu-ne față în față la cabinetul meu sau la distanță prin intermediul platformelor online ori la telefon.
Te invit ca atunci când te simți pregătit și consideri că este momentul potrivit pentru tine, să îți acorzi șansa de a beneficia de această abordare științifică a vietii numită psihoterapie. Aceasta ar putea fi o experiență care iti va schimba viața!
În final te invit să reflectezi la următoarea intrebare:
Dacă în acest moment ți s-ar oferi posibilitatea sa îți retrăiești viața exact așa cum a fost până acum ai face-o? Există ceva atât de frumos, de special, pentru care să merite toate celelalte sacrficii și neplăceri de până acum?
Dacă răspunsul este un Da catetegoric atunci nu ai nevoie de psihoterapie. Dacă nu ai trăit această experiență încă sper din toată inima să o găsești. Poți merge în această călatorie singur sau dacă dorești pentru un timp mi-ar face plăcere să te însoțesc!
Dan C.
Rezultatul detaliat al studiului nostru:
Lista site-urilor ce conțin comentarii:
Portal
Prezență în portalurile cu opinii:
Portal
Numărul de evaluări
Prezență pe social media:
Portal
Numărul de evaluări
Comentarii pe Internet
Lipsă
Mărcile firmei tale
Marcă
Sursă
Mențiuni